2019-09-11 06:42:21• hírek • Bede Emőke

Elkészült a legnépszerűbb belföldi útvonalak listája. Mutatjuk, hogy teljesített a Szatmárnémeti-Bukarest járat

Fotók: Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér hivatalos weboldala
Fotók: Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér hivatalos weboldala

A főként utazással kapcsolatos hírekkel foglalkozó hírportál, a t2t.ro összesítette a Romániában jegyzett légi útvonalak statisztikáit. E kimutatásból többek között az is kiderült, egyre többen választják a repülést, ugyanis a tavalyi adatokhoz képest idén, az év első felében 14,5 százalékkal nőtt a légi utasforgalom.

Az összesítés szerint a legnagyobb utasforgalmat a Temesvár-Bukarest útvonalon jegyzik, az év első hat hónapjában nem kevesebb mint 219 466-an vették igénybe ezt a szolgáltatást. Fél év alatt 2065-ször szálltak fel a TAROM, a Ryanair és a Blue Air vasmadarai e két város között, és a fedélzeten átlagban 106 személy utazott. A lista második helyére a Kolozsvár-Bukarest útvonal került, az itt közlekedő TAROM és Blue Air járatait az első félévben 195 318-an vettek igénybe, majd majd kissé lemaradva érkezik a Jászvásár-Bukarest útvonal is, melyen összesen 130 379 utast repítettek el célállomására. A toplistában ezen a ponton hatalmas törés következik, a Nagyvárad-Bukarest útvonalon ugyanis 2019 első felében csak 33 418-an fordultak meg, épp ezért itt az indulások száma is alacsonyabb. Az elemzett időszakban összesen 637-szer repültek ezen az útvonalon, a gépek pedig átlagban 52 fővel szálltak fel. A Szucsáva-Bukarest útvonalon induló 601 járat adta lehetőséget összesen 24 051-en használták ki, az átlag utasszám pedig 40 volt.
 

A lista hatodik helyén találjuk a Szatmárnémeti és Bukarest között közlekedő TAROM-járatot, melyet az év első felében 14 754-en vettek igénybe. A 411 alkalommal felszálló, kék-fehér vasmadár átlagban 36 utassal a fedélzeten szállt fel. Habár az elemzés csak a belföldi járatokat summázza, a teljes kép érdekében mindenképp el kell mondanunk, hogy városunk légikikötőjében az első félév során összesen 39 399 utas fordult meg, e számnak java részét azonban nem a román, hanem az angol főváros felé tartó Wizz Air járatoknak köszönhetően regisztrálták. A légitársaság ugyanis jelenleg heti négy alkalommal is indít gépet a London-Lutoni repülőtérre.



Kissé lemaradva, a lista hetedik helyén következik a nagybányai reptér, mely az év első felében 212 alkalommal indította vagy fogadta a bukaresti járatot. E lehetőséggel összesen 8 461 utas élt, 40 fős átlag utasszámot eredményezve. A lista további helyezettjei: Temesvár-Jászvásár (6109 utas), Nagyszeben-Bukarest (5536 utas), Bákó-Bukarest (1529 utas), Kolozsvár-Jászvásár (1451 utas), Marosvásárhely-Bukarest (726 utas).
 

A t2t.ro összesítése szerint az első félévben összesen 641 424-en vették igénybe a belföldi járatokat, azaz a 8691 repülés során a gépek átlagban 74 utassal szálltak fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: